Aktuális előadás

Gyulai Jóga Stúdió

Előadás címe: Csakratan a gyakorlatban

2018. szeptember 6-án ismét eljön Gyulára Bakos Attila író, filozófus. Ezúttal jógafilozófia előadást hallgathatunk meg, melynek témája: Csakratan a gyakorlatban. Már harmadik éve sikeresen kerülnek megrendezésre a Bakos Attila által tartott előadások. Az idei már a negyedik előadás amit meghallgathatunk tőle, ezúttal is jógafilozófia témakörben - újabb lépcsőfokra lépve. A tavaszi, Mantra jóga, a beavatás misztériuma című előadás folytatásaként a védikus filozófia további fontos alap téziseit ismerhetjük meg.

Helyszín, időpont

Az előadás 2018. szeptember 6-án, 18:00 órától lesz a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban (5700 Gyula, Városház u. 13.).

Jegy értékesítés, információ

Belépőjegyek már elővételben is kaphatók, 1.700,- Ft-os áron a Gyulai Jóga Stúdióban (5700 Gyula, Nürnbergi u. 10.)
Információ telefonon: 06(30)434-0000.

 

Az előadóról

Bakos Attila - író, filozófus

 

"Lelki, szellemi életem kibontakozásának pillanata egy mindent átformáló találkozás 1982-ben a hét nyelven beszélő magyar származású tudós szerzetessel Abhaj Narajan Szvámíval. Ekkor huszonegy éves voltam, s azóta is ő az, akit életem leginspirálóbb személyének, mesteremnek tekintek. Mindez határőr katonai szolgálatom alatt történt, s a jelekből értve tudtam, most végre átléphetem tudati határaimat.

1993 januárjában, egy hosszú bizalmas beszélgetés végén mosolyogva így szólt. – Szabadítsd fel (lelki értelemben) Magyarországot. Majd elkomolyodva azzal bízott meg, hogy egy rendhagyó trilógiában lépésről-lépésre tárjam fel a hatezer éves óind védikus-jógikus kultúra részleteit úgy, hogy összevetem az ősi (nem finnugor) magyar hagyomány gondolatrendszerével. Nyomban magamhoz öleltem a feladatot, bár ezt abban a reményben tettem, hogy mindezt lényegileg együtt csináljuk. Az isteni elrendezés azonban közbeszólt és alig néhány héttel életem e meghatározó párbeszéde után eltávozott e világból. Ismerjük az indiaiak bölcs mondását, ami így szól: - ha a tanítvány felkészült a mester is megérkezik. Alig telt el egy esztendő és először, s mint később kiderült utoljára Magyarországra látogatott elhunyt mesterem atyai barátja B. S. Govinda Szvámí. A tapasztalt mester így öntött belém lelket: - Tudod nekem nagyobb öröm újjá építeni egy romos templomot, mint építeni egy teljesen újat. Van úgy, hogy a nagyapák nevelik fel, a korán meghalt édesapák gyermekeit (jóval idősebb lévén eltávozott mesteremnél). Új szellemi tanítóm, bölcs mentorom arra kért mondjam el, mit kért utoljára eltávozott mesterem. Kissé naivan azt válaszoltam, hát, hogy „szabadítsam föl Magyarországot”.