CrossCore Tréning

Gyulai Jóga Stúdió

A Cross Core 180 funkcionális tréner a TRX és hasonló felfüggesztéses hevederek továbbfejlesztett verziója. Azonban edzés során nemcsak a szokásos hevederes eszközökkel elvégezhető gyakorlatok, hanem speciális rotációs mozdulatok is kivitelezhetők. Az eszköz központi "agya" egy masszív csigás szerkezet, melyen elmozdul az eszköz két kötélszára, így két oldalú elmozdulás is megvalósítható, míg a hagyományos hevederes eszközöknél nem.

A CrossCore 180 kibővített funkciói jóval nagyobb mozgásszabadságot nyújtanak, mint a korábbi eszközök. Az eszköz két kötélszára nem egy ponton, hanem egy csigán keresztül képes ellentétes irányú elmozdulásra. A kötélszárak oly könnyedén mozdulnak el, hogy egyensúlyban tartásuk koncentrált erőkifejtést követel. Ez a fajta mozgás erősebb törzsizom munkát kíván, a kétoldali elfordulások során olyan izmok kapcsolódnak be edzés közben, amelyek a törzs stabilitásáért felelősek.

A hagyományos gyakorlatokhoz alkalmazhatjuk a tüskét, ami a csigába illesztéskor megakadályozza annak szabad elmozdulását, így képes a TRX-hez hasonló eszközök fix edzésmódjainak végzésére is. Mind a fixált csigás, mind a mozgó csigás gyakorlatoknál a saját testsúlyunkkal dolgozunk, a gyakorlatok nehézségi fokát testünk dőlésszögével állíthatjuk.

Ha már gyakorlott vagy a TRX és hasonló felfüggesztéses hevederes edzésekben, gyere és próbáld ki a CrossCore tréninget! Itt új gyakorlatokkal, nagyobb kihívásokkal még intenzívebb izommunkát tapasztalhatsz meg: egy újabb edzésélményhez juthatsz a megszokott rutin után.