Elérhetőségek

Gyulai Jóga Stúdió
H-5700 Gyula, Nürnbergi u. 10.
Tel: +36 (30) 434-0000
Email: joga(kukac)gyulaijoga.hu

Képek

Juhász Richárd

Testépítés és fitness edző 2012.
Jóga oktató 2012.
Stretching oktató 2013.
Preventív gerinc tréner 2013.
Sporttáplálkozási és táplálék-kiegészítési tanácsadó 2016.

Elérhetőségek:

Telefon: +36 30 434 0000
E-mail: joga{kukac}gyulaijoga{pont}hu
Stúdió: 5700 Gyula, Nürnbergi u.10. (1. emelet)

Miért a jóga?

Gyerekkorom óta sportoltam, mindenfélét: kézilabda, atlétika, harcművészetek. Majd a 90-es években az edzőteremben kötöttem ki én is. Akkoriban egy tipikus pincehelyiség koszos vasai között, heggesztett, házi készítésű padok és súlyzók között edzettünk. Vékony alkatom miatt mindig izmosabb külsőre vágytam, amit kitartó edzéssel el is értem. Már akkor is tudtam, hogy nem felfújt izompacsirta, hanem egy atlétikus alkatú ember szeretnék lenni.

Sok év után kezdtem el érezni, hogy valami így nem jó. Megvan amit akartam, de a testem nem elég ruganyos, gyors, nem funkcionális... Az évek teltek, de előre nem léptem, sőt... A megfeszített munka következményeként 2011-ben, 2-3 év kihagyás után kezdtem újra tükörbe nézni, és a fizikai állapotom elég siralmas volt. Úgy döntöttem, hogy újra elkezdek edzeni, kitartóan és funkcionálisan. Mindamellet elhatároztam, hogy otthoni edzéssel bebizonyítom elsősorban magamnak, hogy edzőterem nélkül is elérhető az atletikus, arányos testalkat, elérhető a kívánt fejlődés. Nagy hatással volt rám Paul "coach" Wade: Fegyencedzés című könyve, és Susanna Light Bodyrock oldala. Mindkettő inspirált. Úgy döntöttem, ha ezt egy évig végigcsinálom, akkor elvégzem a Testépítés- és fitness edző képzést is.

Kilenc hónapig edzettem, napi szinten, sokszor fáradtan, éjjel, de kőkeményen. Minden egyes napra meg volt az edzésterv, naplót vezettem. Hét nap - hét edzés. Havonta 1 kg tiszta izomtömeg és érezhető erőnövekedés járt vele. A cél majdnem sikerült. Egy lelki törés következtében azonban hirtelen abbamaradt az edzés... és megállt a fejlődés... néhány hét alatt minden lesorvadt rólam... (szó szerint elemésztettem magam)

Azt mondják, hogy amikor minden hullám összecsap feletted, amikor teljesen kilátástalannak érzed az életed, amikor már reményed sincs semmire... AKKOR JÖTT EL A JÓGA IDEJE.

Már beíratkoztam Testépítő- és fitness edző képzésre, amikor egyik kedves barátom azt mondta, hogy miért nem próbálom ki a jógát, olyan hajlékony vagyok. Kipróbáltam. Majd belehaltam ez első órába. De nem adtam fel, és egyre inkább kezdett érdekelni, tartotta bennem a lelket. Módosítottam a jelentkezésem és beíratkoztam Jóga képzésre is, melyet párhuzamosan kezdtem el végezni.

Mindaz, amit megtapasztaltam és átéltem egyre inkább bizonyította, hogy most ezt az utat kell járnom. Segítve mindazokat, akik megtisztelnek azzal, hogy taníthatom őket saját maguk megismerésére.

2013-ban elkezdtem az okatatást. De még mindig úgy éreztem, hogy hiányos a dolog. Ekkor jött a stretching. Anatómiai ismeretek - a mozgás anatómiája, tartásjavítás... mindaz ami a jóga, mint mozgás mögé lát, és fiziológiailag is megnyitja számomra a mozgás miértjeit. Nagyon sokat tanultam és most is köszönöm tanáraimnak a segítséget.

Szóval mindazért a jógát választom, mert önmagában egyesíti a test és a lélek felszabadítását. Utat mutat a testnek és a léleknek. Testtudatra és öntudatra ébreszt. Segít szembenézni önmagammal és a valósággal - úgy, ahogy van.